Posted in Cuap-cuap, currently listening songs, K-pop, Tulisan Dinhie

My Current Playlist

Hai hai..

List berikut ini lagu-lagu yang masih bertengger di playlist MP3 player saya :

  1. 행복하길 바래 – 임형주 . Lagu ini tuh OST Sassy Girl Chun Hyang yang paling saya suka dan dengernya ga pernah bosen. Lagunya enaaaak banget didenger walopun liriknya sedih. Suara penyanyinya yang dalem (hampir mirip ma Park Hyo Shin) bikin ga bosen dengerinnya. Yups, sampe sekarang masih jadi penghuni setia playlist saya.
  2. Love Sick – Gilmi ft. Bobby Kim. Hmm.. Yang mengasyikkan dari lagu ini adalah, pada intronya terdengar suara solo Bobby Kim trus dilanjutkan ma rap-nya Gilmi. Asli lagu ini keren banget. Sampe sekarang belum bosen. Perpaduan rap dan nyanyiannya keren walopun liriknya sedih. Intro lagu ini sempet saya jadikan nada SMS di hape, karena liriknya bagus “사랑해, 너를 사랑해, 뜨겁던 한마디…”^^. Kalo mendengarkan lagu ini dengan sungguh-sungguh (maksudnya emang cuma dengerin lagu aja tanpa aktivitas lain), bikin memori kembali ke masa-masa saya diklat 4 bulan.
  3. 외톨이야 – CN Blue. Cuma satu kata untuk lagu ini : W.O.W !! Mantabh deh pas dengerin untuk pertama kali. Beatnya asyik banget kontras ma liriknya yang sedih. Mana ada lagu judulnya “I’m A Loner” tapi pake beat cepat. Mungkin untuk menghibur diri biar ga kesepian, hehehe. Intro lagu ini juga sempet saya jadiin nada SMS. Tapi.. karena cukup berisik dan dirasa mengganggu, akhirnya cuma bertahan sebentar saja.
  4. 씨야 (Seeya)- 그놈 목소리 (His Voice). Saya pertama kali denger lagunya Seeya itu waktu nonton drama East of Eden. Lagu OSTnya bergenre ballad dan mendayu-dayu. Pas denger lagu ini, langsung tersepona gara-gara lagu ini berirama cepat dan ada campuran nada ajeb-ajeb. Wowow… asik buat dance !
  5. 추억은 사랑을 닮아 -박효신. This song is one of my fav song from Park Hyo Shin. Bergenre pop ballad yang memang ciri khasnya, tapi ada yang beda dengan lagu-lagu PHS yang pernah saya denger. Continue reading “My Current Playlist”
Advertisements
Posted in chart, K-pop

Kpop Chart Weekly : February Week 3

Hai.. hai..

Meskipun telat dua hari, masih lumayan fresh lah ya, info ini..hehehe..

Enjoy!

(source : soompi)

1. (+2) SNSD – Oh! *** 1 WEEK NO. 1 ***
Score: 960
Genre: Pop / Dance

Music: Kenzie / Lyrics: Kim Jung Bae, Kim Young Hoo
Album: SNSD Vol. 2 Track 1
Comment: To no surprise, SNSD’s “Oh!” climbed two more spots to No. 1, as it has been on almost every major charts in Korea. However, the margin is much smaller than expected as SNSD just edged out 2AM by six points. After a very successful 2009 seeing them become one of k-pop’s premier girl groups, SNSD is back with their 2nd full length album “Oh!”. The title track which is the same as the album title is composed by Kenzie. It is of the electronic pop genre and is about confessing to a crush in a cute and honest way.

2. (–) 2AM – 죽어도 못 보내 (Can’t Send You Even If I Die)
Score: 954
Genre: Pop Ballad

Music + Lyrics: Bang Shi Hyuk
Album: 2AM mini-album “Can’t Send You Even If I Die” Track 2
Comment: If it is not due to such a strong opponent in SNSD, 2AM would have scored their first No. 1 song on our chart. Instead, they stay at No. 2 with “Can’t Send You Even If I Die”, a song produced by hitmaker “Hitman” Bang Shi Hyuk. Through their new mini-album, 2AM will be able to show hybrid genres with trendy sounds and danceable beats, a 200% upgrade from their last. To fit the global trends in music, electronica sounds can also be heard. We are able to see that 2AM are also capable of dance numbers. The title track which is the same as the mini-album title, is still the vintage power ballad we are known of 2AM.

3. (-2) CNBlue – 외톨이야 (Loner)
Score: 939
Genre: Rock
Music: Kim Do Hoon, Lee Sang Ho / Lyrics: Han Sung Ho, Amen
Album: CNBlue 1st mini-album “Bluetory” Track 1
Comment: After three weeks on top, CNBlue dropped to No. 3 with their debut song “Loner”. Having debuted in Japan as an indie artist, and also front man Jung Yong Hwa starred in the popular SBS drama “You Are Beautiful” last year, CNBlue is returning home to Korea to release their first mini-album. “Loner” was composed by Kim Do Hoon and Lee Sang Ho. It has addictive beats and a strong melody. One can say that this is a song only CNBLUE can express. Despite plagiarism accusation swirling around this song, it doesn’t affect its popularity. Continue reading “Kpop Chart Weekly : February Week 3”

Posted in Cuap-cuap, Girl's Talk, K pop Lyrics, K-pop, Lyric Translation, Lyrics, Tulisan Dinhie, wedding thing

..나랑결혼해줄래?..

Hai..hai..!

Ada yang tahu arti kalimat diatas? silakan berguru dengan mbah google translate untuk mencari tahu artinya, hehehe.. Jangan-jangan ada yang membatin, ‘bacanya aja kagak tahu apalagi artinya?’ Hihihi..jangan keburu senewen dulu ya..^^. Kalimat diatas dibaca ‘na-rang kyeor-hon hae jullae?’ dan artinya  adalah ‘will you marry me?’ Aw..aw.. 😛 Continue reading “..나랑결혼해줄래?..”